divendres, 12 de maig del 2017

12 de maig.- Visita espiritual a la Mare de Déu del Roser a la parròquia de sant Josep Obrer de Reus

Estrella del Mar

Aquesta imatge té una llarga història, procedeix de l’antiquíssima ermita del Roser de la ciutat de Reus. Una invocació mariana molt més antiga que la de Misericòrdia. Com tantes altres, la imatge fou destruïda al temps de la guerra civil; la imatge actual és de l’any 1944 i l’any passat la restauraren i quedà bellíssima.


En la parròquia de sant Josep Obrer, on actualment és venerada, se l’estimen. Al diari que donà la notícia de la seva restauració hi ha escrit: «Tota l’església ha esperat pacientment i sempre preguntàvem quan tornaria la Mare de Déu del Roser», afirma i afegeix que «està preciosa», mentre que el mossèn de la parròquia assegura que «si abans la Mare de Déu del Roser ens tenia enamorats, ara encara més».

El mossèn, que és Mn. Josep Moreno, a la foto, amb uns ulls contents, mira la santa imatge. Al costat una bona religiosa de la Sagrada Família que atenen aquell barri. Aquesta comunitat no ha buscat mai cap notorietat, però el Senyor està content d’ella, ja que serveixen els seus germans, els pobres.

Beneïda sigui vostra gran puresa,
alabada eternament,
puix que Déu omnipotent
és complau en tal bellesa;
a Vós celestial princesa,
Santa Verge Maria,
us ofereixo en aquest dia
l’ànima, la vida i el cor.
Mireu-me amb ulls plens d’amor;
no em deixeu, no, Mare meva.
Amén