dijous, 11 de maig del 2017

11 de maig.- Visita espiritual a la Mare de Déu de Masricart a La Canonja

Estrella del Mar...


És una imatge bellíssima i antiga de Maria amb el nom de l’Esperança. Aquesta invocació de la Mare de Déu se celebrava antigament al bell mig de l’Advent. Encara allí s’hi celebra el dia 18 de desembre. La imatge de la Mare de Déu és gòtica amb ornamentació barroca i la túnica, si la veieu de prop, és de tots els colors.

La Mare de Déu de l’Esperança sempre porta un sol representat en el sí, un sol que representa el «Sol que ve del cel per il·luminar els qui viuen a la fosca», segons l’Escriptura. Ella mira cap al cel, una mirada vers l’Infinit, com compartint amb Déu Pare el secret dolcíssim del Fill que portava a les entranyes. La festa se celebra també el dia 5 d’agost. Fa sempre una calor forta, però la bonica i humil campana que hi ha, convoca els fidels a la festa. Que la Mare de Déu ens guardi l’esperança i no ens la deixem perdre per ningú.

A MARIA, LA NOSTRA MARE

Volguda Mare de Déu.
Gràcies per ser
la nostra mare en la fe,
per estar prop nostre
i cuidar-nos molt
com vas fer amb Jesús-nen.
Vull conèixer millor el teu fill
i estimar-lo
més cada dia.
Vull viure com Jesús.
Ser bon fill,
bon germà
i bon amic.
Contagia'm la teva esperança.
Que aprengui, com Tu,
a posar-me a les mans de Déu.
Ajuda'm a fer créixer la meva fe.
Mare Bona,
ensenya'm a seguir
els passos de Jesús.

L'existència d'una parròquia al lloc de Masricart podria provar-se, si més no, a finals del segle XIII i el primer rector que coneixem d'aquest lloc és mossèn Joan de Gradu, el 9 de juliol de 1331.