dimarts, 1 de març del 2016

Una perla d’Evangeli per cada dia de la Quaresma (XIV)

DIMARTS DE LA TERCERA SETMANA DE LA QUARESMA

Ell ens ha perdonat a tots, als ofesos i els qui ofenen.

Avui, abans de seguir endavant, us demanem que mireu el vídeo...



Evangeli
En aquell temps, Pere preguntà a Jesús: «Senyor, quantes vegades hauré de perdonar al meu germà les ofenses que em faci? Set vegades?». Jesús li respon: «No et dic set vegades, sinó setanta vegades set.

Comentari
«Setanta vegades set», a la bíblia, vol dir «sempre». Els catecúmens que participaven de la catequesi diària escoltaven avui la catequesi sobre el perdó, amb aquesta paraula del Senyor i la paràbola que l’acompanya. 

El testimoni de la petita que hem vist en el Youtube ens és una predicació de com hem de perdonar els cristians. Però també hem de pensar en el sofriment de les persones que no se senten perdonades. D’aquells que diuen dintre del seu cor: No m’ho perdonarà mai i porten aquest dolor tota la seva vida dins del seu cor. 

Qui no s’equivoca mai? Com podem judicar els fets i les paraules de les persones que actuen de manera determinada en un moment donat de la seva vida? Hi ha persones que diuen paraules feridores, però no són seves, no són les paraules que voldrien dir. Si les diuen és per què estan acorralats i tenen por de perdre l’amor dels altres. Aquestes paraules que fereixen no són les més nostres, no són les paraules que voldríem dir. Les diem en un moment límit. Després queden a dins, en el cor del qui les ha dit i en el cor del qui les ha escoltat. Un i altre necessiten mirar-se, demanar perdó. Has de perdonar setanta vegades set perquè a tu també se t’ha perdonat setanta vegades set. També perquè tant l’ofensor com l’ofès, als dos i no u menys que l’altre, Déu els ha perdonat. 

Per demanar perdó o perdonar no cal anar a dir les paraules que sonen massa formals: «Et demano perdó» i « Et perdono»: val més mirar i actuar amb aquella persona com si l’ofensa ja no existís, com si no hagués passat. El perdó no és només oblidar, és suprimir, és esborrar, com quan prenem goma i esborrem una escriptura. Ja mai més ningú la podrà llegir. Feu-ho i sereu feliços, de res serveix l’oració quan es porta odi a l’ànima, deia sant Isidor.

Paraules del Papa Francesc:
No oblideu això: el Senyor mai es cansa de perdonar. Heu pensat en la paciència de Déu amb cadascú de nosaltres?