dimarts, 22 de març del 2016

DILLUNS SANT


UN DIUMENGE DE RAMS JOIÓS I ALHORA TRIST

La joia i l’enrenou dels infants i les famílies que, tot i ser multitud, escoltaven l’Evangeli de l’entrada de Jesús a Jerusalem i després la Missa, plena de gent que no hi cabíem. Un goig.




Tot i així, l’alegria radiant del Diumenge de Rams a Reus quedava luctuosa per la trista notícia de l’accident de Freginals, on morien catorze noies que feien l’Erasmus a Barcelona. Fou un esglai i ens unim al dol d’aquestes famílies que han perdut els fills. Preguem per ells. També pels qui s’estan recuperant; algunes d’ells són a l’Hospital de sant Joan de Reus.


També el record dels refugiats a les portes d’Europa preocupa el cor dels cristians. Si us plau! Que trobin una solució! Per què votem uns polítics que no poden trobar acords per donar sortida a aquesta drama humà? Per què serveix el Parlament Europeu? Com gosen cobrar un sou uns polítics així? El dret d’asil és un dels drets més sagrats de la persona humana.



Que la primavera que hem començat sigui una primavera de pau per l’orient! Ja n’hi ha prou de sofriments! Són persones i prou! Acollim-los. Les campanes de la nostra Prioral van voltejar aquest cap de setmana per aquest motiu, uninint-nos a un clam quasi universal. Són inhumanes i insuportables les imatges de les multituds errants cercant llar, casa i amor i fugint de la guerra. Que s’aturi aquesta guerra o que l’aturin! Els refugiats no volen entrar a Europa, el que volen és tornar a casa seva.

En un clam de la pau escoltem el bellíssim Laudate Dominum de Mozart. Deixeu entrar la música a dins per trobar paisatges que dins del cor encara no coneixeu
.



DILLUNS SANT MISSA CRISMAL

Avui tots els mossens de l’arxidiòcesi ens hem reunit a la Catedral per a la celebració de la Missa Crismal. És la solemne benedicció dels sants olis i del sant Crisma. L’oli per a la unció dels malalts i per a l’unció dels catecúmens. També el sant Crisma amb el qual seran ungits tots els batejats, tots els confirmats i tots els qui reben l’unció sacerdotal. 


El perfum dels Sants Olis, beneits per l’Arquebisbe, arribarà a totes les parròquies del bisbat. És un signe de la comunió eclesial. El Crisma és el símbol del do de l’Esperit Sant que vitalitza la vida de l’Església. A més a més, en aquesta Missa tots els preveres del món renovem les promeses de la nostra ordenació sacerdotal i sortim contentíssims perquè hem retornat a la gràcia primera, aquella per la qual el Senyor ens va cridar al seu servei. Beneïts siguin els malalts i els ancians que seran ungits i confortats amb aquest oli! Beneïts siguin els infants que seran batejats i els joves que seran confirmats amb aquest Crisma. Tot és do de Déu. Tot és signe del seu consol.