dissabte, 12 de març del 2016

Demà, dia del Seminari

Per a llegir aquest post escoltem aquest bellíssim cant amb les imatges de l'inoblidable pel·lícula:


SIGUEU VALENTS, NOIS, L'ESGLÉSIA US ESPERA I LA MARE DE DÉU VETLLA LA VOSTRA VOCACIÓ

Aquests són els nostres seminaristes d’aquest curs. Com hem de demanar al Senyor que es mantinguin ferms en la vocació! Es escaient la foto Perquè demà, diumenge cinquè de Quaresma, és el dia del Seminari. Més que la col·lecta el que importa és la pregària per ells.


L’envelliment del clergat i la manca de vocacions és una de les preocupacions més grans de l’Església a Europa. Es ben cert que aquests darrers anys ha augmentat lleugerament, no pas a tot arreu, el nombre de seminaristes majors. Si sabessin que són l’alegria més gran de l’Església, si sabessin que una ordenació sacerdotal omple de goig a l’Església de Crist, de tal manera que són ordenats per l’alegria del Poble Sant de Déu!

Ells continuaran la tradició eclesial de la nostra Església. Preguem per ells, només per una gràcia de Déu avui un noi pot entrar al Seminari i cultivar dins del seu cor, sota el discerniment dels superiors i ajudat per tots, el seu camí interior de donació al Senyor per tota la vida. Ningú sap com serà la vida de les nostres parròquies d’aquí unes dècades i molts de nosaltres per la misericòrdia de Déu ja serem al cel. La vida de l’Església és sempre imprevisible i allí on deixem actuar l’Esperit de Déu tot és possible. I que Déu és prou poderós per a fer, fins i tot de les pedres, «fills d’Abraham». Aquests nois i els qui vindran nodriran el poble de Déu amb l’Eucaristia, són els qui hauran d’evangelitzar un món. Veig en ells les criatures que batejaran i que encara han de néixer, veig les dificultats que tindran, el molt que s’hauran d’estimar entre ells i, estic cert, que no els mancarà la intercessió de la Mare de Déu. Cal que preparem la terra en la qual hauran de plantar les llavors de l’Evangeli, preparem-la amb molta pregària i adoració al Senyor.

Em venen presents les paraules del salm: «El poble creat de nou lloarà el Senyor». Sí, Déu crea i recrea el seu poble. És la seva Església, per la qual ha donat la vida.

Vídeo vocacional
El testimoni dels seminaristes d’un seminari del país, és preciós, alguns dels nois que donen testimoni han rebut l’efusió de l’Esperit Sant. A veure si els endevineu? Mireu-lo.