diumenge, 20 de març del 2016

VI DIUMENGE DE QUARESMA


BENEIT EL QUI VE EN NOM DEL SENYOR. EL SISÈ DIA ABANS DE PASQUA.- ACLAMEM EL SENYOR! ÉS DIUMENGE DE RAMS!



Escoltem amb una profunda reverència el salm 21; és el salm que el Senyor va dir des de la creu. Tanqueu els ulls i entreu dins del cor i poseu-vos amb la imaginació de la fe davant dels ulls elo Crist Crucificat Es el salm de la litúrgia d’aquest Diumenge dels Rams. Tota l’Església a tot el món ha commemorat l’entrada de Jesús a Jerusalem. Hi ha algunes fotos de la Pasqua ortodoxa, allí ho fan amb una planta gemmada de primavera que no sé exactament que és.



Jesús no entra triomfalment a Jerusalem a la manera com els poderosos d’aquest món porten els seus trofeus. Hi entra com a rei pacífic, humil. Però entra en una ciutat, Jerusalem, plena de contradiccions, egoismes, odis, violència, injustícies...una ciutat no molt diferent com les nostres ciutats d’avui. Jesús continua entrant en les nostres ciutats: no es cansa de venir-hi i de renovar per a nosaltres el misteri de la seva passió: Hi entra per mitjà de l’eucaristia celebrada cada diumenge.



Acollim-lo amb amor en l’Eucaristia. El diumenge de Rams s’inicia l’Eucaristia –la missa del Diumenge- amb aquest clima de festa. Hauríem de comprendre que aquest gest, encara que més senzill, és –ha de ser- el gest propi de cada diumenge. Us ho diré amb les paraules que Benet XVI, digué a Munich: “Us ho demano, aneu amb els vostres nens a l’Església per a participar en la celebració eucarística del diumenge. Veureu que no és temps perdut; és el que manté veritablement unida la família. El diumenge es fa més formós, tota la família es fa com més bella, si junts hi participeu. I pregueu també junts a casa: a taula i abans d’anar a dormior. La pregària ens porta no només a Déu, sinó també envers l’altre. És una força de pau i d’alegria. La vida de família es fa més festiva i adquireix un abast més ampli si Déu hi és present i si s’experimenta la seva proximitat en l’oració”