dimarts, 23 de febrer del 2016

Una perla d’Evangeli per cada dia de la Quaresma (X)

DIMARTS DE LA SEGONA SETMANA DE QUARESMA


Text de l'Evangeli
En aquell temps, Jesús digué a la gent i als deixebles: «Els mestres de la Llei i els fariseus s'han assegut a la càtedra de Moisès. Feu i observeu tot el que us diguin, però no actueu com ells, perquè diuen i no fan. Preparen càrregues pesades i insuportables i les posen a les espatlles dels altres, però ells no volen ni moure-les amb el dit.

Comentari
La Quaresma va avançant i la Paraula de Déu ve al nostre encontre. La llum ve, la llum que guia els nostres passos vers la Pasqua, la de Jesús i la meva. És temible la paraula del Senyor: «Feu i observeu tot el que diguin, però no actueu, perquè diuen i no fan». Quantes vegades som d’aquells que diem i no fem i al primer compromís ens cansem i ho deixem estar. Sempre és més còmode quedar-se en el nivell del parlar, que del fer. Ser cristià no es fer tertulià al sofà, ser cristià és pregar i estimar. Quantes vegades, en les nostres converses amb els altres, som capaços de demanar als altres allò que nosaltres no fem! Ho hem de reconèixer tot. Són paraules clares, gairebé indignades, de Jesús que hem d’escoltar i convertir-nos. Són d’aquells evangelis en el qual totes les paraules sobren. Són clars com l’aigua. 

Quantes vegades ens asseiem a la càtedra de la incoherència i gastem energies per buscar el prestigi. Jesús, el Senyor, no es va asseure en cap càtedra, sinó la de la Creu. Allí va predicar l’Evangeli. El pecat de la incoherència és objecte de conversió per tots els cristians. L’únic coherent és Jesús, nosaltres amb el seu Esperit cercarem la coherència entre vida i fe. Així ho han fet els sants. Recordem-nos: Jesús va predicar l’Evangeli des de la càtedra de la Creu.

Us proposo tancar els ulls i escoltar l’himne dels Querubins Tchaikovsky. No penseu res: mireu amb els ulls interiors a Crist Crucificat.


Una frase del Papa Francesc
“Descuidem fàcilment el ministeri de la predicació i, per a vergonya nostra, ens continuem dient bisbes; ens plau el prestigi que dóna aquest nom, però en canvi no posseïm la virtut que aquest nom exigeix”