dimarts, 31 de març del 2015

Cada dia de Quaresma és un regal i un goig (XXXXI).

AVUI, DIMARTS, A LES 8 DEL VESPRE, CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DEL SAGRAMENT DE LA PENITÈNCIA... DIJOUS SANT SERVEI DE CONFESSIONS INDIVIDUALS, DE 6 DE LA TARDA A 2/4 DE 8 DEL VESPRE.


Pel Dimarts Sant...

El centre de la confessió no són els nostres pecats,
sinó la misericòrdia de Déu.

Es propi d’un cristià rebre, al final del camí de la Quaresma, el Sagrament de la Penitència. No cal complicar-ho massa, s’hi va i prou. El sagrament del perdó és un regal molt gran de Jesús. No us fieu de les persones que tot ho fan bé i que es creuen que no fan mai res malament. ¿Qui de nosaltres pot dir que estima prou? Humiliar-nos davant del Senyor no ens ha de doldre. Només la creu de Jesús mereix la nostra humiliació. Se n’ha fet digne. Perquè Ell s’ha humiliat davant de tots en la seva santa creu, mereix i és digne de confiança perquè ens humiliem davant seu. 
El sagrament no és ni una sessió de psicologia, ni menys d’introspecció o històries d’aquest tipus... és un esdeveniment de gràcia. Vaja, que rebre el sagrament de la reconciliació és una alegria. Què costa anar-se a confessar? Res. Només un gest i unes paraules que de vegades no sabem dir, però que el confessor sap recollir i comprendre, perquè el centre no són els nostres pecats, que no són ni tants ni tant greus, sinó el perdó del Senyor, que li plau sempre dir-nos la paraula de perdó, a cadascú, gairebé a cau d’orella. 
Quan un creient és reconeix pecador davant de Déu, el perdó de Déu davalla damunt d’ell com una àguila. Què no faria algú per escoltar les paraules més dolces que mai ningú pot escoltar? Són aquelles paraules que diuen: «Jo t’absolc dels teus pecats en nom de la Santa Trinitat». És com un dir: «tu ets més important que les treves equivocacions» i no pels teus pecats ets menys estimat. A més si voleu ajudar a un sacerdot veritablement. «Aneu-vos a confessar», perquè llavors fa el que li és més propi, altrament es converteix en una mena d’animador pastoral o treballador social. També cal buscar bons confessors, amb els anys de no fer-ho, n’han perdut l’art, però n’hi ha. No anar a rebre el sagrament del perdó és com trobar-se davant el més bell dels mars i no posar els peus a les onades.



En aquest blog, 
a la pestanya "AGENDA/AVISOS" ,
teniu tota la programació de Setmana Santa.