dijous, 19 de març del 2015

Cada dia de Quaresma és un regal i un goig (XXIX)

Pel dijous de la 4a. setmana de Quaresma...

Sant Josep, la fidelitat en les coses de cada dia.


Avui és sant Josep. Crec que la mare de Déu està contenta que l’Església celebri amb festa i joia la memòria del seu Espòs. 
Josep va prendre la seva esposa que portava el Fill a les entranyes. Un Fill que no era seu. La va prendre amb un immens amor. El Senyor li encomanava aquesta missió. Només aquesta missió, ser custodi de Maria i de l’Infant Jesús. Ell així ho va fer, va tenir cura de la família de Natzaret, ara custodia la família de l’Església i també la nostra vida. Encomanem-nos a Sant Josep perquè si ell aquí a la terra va estar molt a prop de Jesús, en el cel també hi està. L’Església, encara que tard, així ho ha descobert i li ha donat el títol de Patró de tota l’Església. Sant Josep, just, obedient a la voluntat del Senyor, silenciós, de somriures còmplices amb Maria i que feu gran a l’Infant Jesús. Un home just i ple del temor al Senyor. Recordem-nos de felicitar als Joseps i les Josefines. 
De vegades el Senyor no ens demana grans coses, sinó el que hem de fer cada dia, que no és poc i fer-ho amb alegria i amor. L’obediència a les coses de cada dia és el camí per a viure l’Evangeli, la fidelitat al Senyor. Justament perquè és allò de cada dia, és el que costa més. Aquesta és la manifestació més alta de la fidelitat. Ho sabíeu que el Papa Francesc és un gran devot de sant Josep? Demanem-li algun favor a sant Josep, ell estarà content de fer-vos aquest regal. Us atreviu?


En honor de sant Josep escoltem les Benaurances de Marco Frisina