dilluns, 23 de febrer del 2015

Cada dia de Quaresma és un regal i un goig (V)

Pel dilluns de la 1a. setmana de Quaresma...
Ser agraïts amb tothom

Durant el dia sempre trobem persones que treballen per nosaltres i ens serveixen. Em refereixo, per exemple, a treballs com és ara els qui treballen als centres comercials. M’hi he fixat a la caixa del Mercadona.... mil vegades passem per la caixa... la gent paga i molts no són capaços de mirar a la caixera i desitjar-li un bon dia o un bon treball o fer un somriure d’agraïment.
En la ciutat moderna tenim un gran perill de deshumanitzar-nos. Sempre hem de manifestar-nos agraïts amb les persones que treballen en llocs així. Amb naturalitat, sense ficció ni afectació, hem de manifestar-nos agraïts amb tothom que serveix, ja sigui amb la paraula, amb la mirada o amb un somriure. L’altra no és mai una persona anònima... és sempre algú que agraeix la amabilitat i que a lo millor té el cor trist i nosaltres li podem donar alegria.
El papa Francesc, amb les seves ocurrents sortides, un dia va dir : «No podem anar per la vida amb cara de vinagre». Aquest propòsit no és qüestió d’educació o de bones formes, sinó de caritat. Sant Pau en algun lloc va dir «Sigueu agraïts i amables amb tothom». Fem aquesta pregària: Senyor, avui tractaré tothom amb gratitud i amabilitat. I això farà feliç els qui tractaré, em farà feliç a mi i et farà feliç a Tu, Jesús, Senyor meu.