dimecres, 7 de maig del 2014

He plorat pels cristians crucificats recentment


L'homilia del Sant Pare a Santa Marta, el passat divendres, va girar entorn a tres imatges importants extretes de les lectures del dia:

- La primera ens mostra Jesús amb la gent, l'amor, el camí que Ell ens ha ensenyat i en el que hem de caminar. 

- La segona imatge és la hipocresia dels dirigents religiosos del poble, centrats en un munt de manaments i legalismes freds i durs, dirigents que arriben a pagar per amagar la veritat. 

- La tercera imatge és l'alegria dels màrtirs cristians, la sensació de molts germans i germanes que durant la història han sentit aquesta joia de ser dignes de patir ultratges en nom de Jesús...

Va ser en aquest context que el Papa Francesc va dir que avui en dia també hi ha moltíssims cristians que pateixen. Pensem -va dir- que en alguns països, tan sols per portar una creu et fan pagar una multa. Però el cor està content. I llavors fa afegir: "Vaig plorar quan vaig veure als mitjans de comunicació la notícia que havien crucificat cristians en cert país no cristià." També avui -va destacar- existeix aquesta gent que "com els apòstols, estan contents de ser considerats dignes de patir ultratges pel nom de Jesús".

Pensem en aquestes tres imatges. Mirem-les avui. Són part de la nostra història de salvació.