diumenge, 27 d’abril del 2014

Rosa d'abril, Flor de Pasqua

Avui és un Diumenge radiant. És el Diumenge de l’Octava de Pasqua, Pasqua joiosa dels creients. Un Diumenge celebrat sota la mirada de la Mare de Déu Montserrat que vetlla amb la seva intercessió per les esglésies que peregrinen en aquesta terra estimada de Catalunya. Tota la vida que cantem el Virolai i encara no ens hem cansat de cantar-lo, ni ens en cansarem mai, perquè estimem Montserrat i la nostra nació.


Ella és la Rosa d’Abril i desgranant amb Mossèn Cinto és, també,

Morena de la Serra,
la Reina del cel,
Alba naixent d’estrelles coronada,
Ciutat de Déu que somnià David,
dels catalans sempre sereu Princesa,
pilar de fortalesa i port de salvament,
Mística Font de l’aigua de la vida,
Roser del Cel que els serafins voltegen,
Cedre gentil, del Líban corona,
Arbre d’encens, i Palmera de Sió.

Amb el Virolai felicitem a totes les Montserrat de la Parròquia i de tot el món.


Aquest diumenge tota l’Església toca a festa major, el Papa Francesc proclama amb un goig a desdir la benaurança plena del Papa Joan XXIII, la seva llibertat d'esperit, i la seva saviesa del cor. Que manifestava amb la seva bondat i humilitat. El Papa Bo li deien. Són homes que expressen la mateixa bondat del Pare del Cel. També la benaurança del Papa Joan Pau II que conduí a l’Església fins al llindar del nou mil·lenni. Testimoni de la Veritat cristiana a tot el món i consagrà el seu ministeri a Santa Maria «Totus tuus».


Donem gràcies a Déu que ha concedit a l’Església Catòlica aquests grans pontífexs, que han guiat el camí de l’Església del nostre temps. Que ells preguin per nosaltres. Alegrem-nos també perquè la santedat en l’Església sempre testimonia la glòria del Senyor Ressuscitat. Felicitem a la noblíssima Església de Polònia i a la diòcesi de Bergamo, de la qual el Papa Joan n’era procedent. Ell un humil noi d’un poble petit, l’obediència el porta a la Seu de Pere, ell que no volia ser altra cosa que rector de poble. Déu fa coses així
.