dissabte, 4 de gener del 2014

"Tres paraules clau per viure en pau i alegria en la família: si us plau, gràcies i ho sento"

Les homilies de cada dia del Papa Francesc (9)


Us portem unes reflexions del Sant Pare durant l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere del Vaticà el dia 29 de desembre de 2013

Déu és on l'home està en perill, on l'home pateix, on s'escapa, on experimenta rebuig i abandonament, però Déu és també allà on l'home somia, on espera tornar a la seva pàtria en llibertat, fa projectes i tria per la vida i la dignitat de si mateix i de la seva família".

El Sant Pare fa una invitació a fixar la mirada en la Sagrada Família i en la "senzillesa de la vida que condueix a Natzaret":

"És un exemple que fa tant bé a les nostres famílies, les ajuda a convertir-se cada cop més en una comunitat d'amor i de reconciliació, on s’experimenta la tendresa, l'ajuda entre tots, el perdó mutu".

El Papa Francesc ha recordat "les tres paraules clau per viure en pau i alegria en la família: si us plau, gràcies, ho sento".

"Quan una família no és intrusiva, es demana "si us plau". Quan una família no és egoista, s'aprèn a dir "gràcies! gràcies!”. I quan en una família, hom s'adona que ha fet quelcom malament i sap demanar "perdó", en aquesta família hi ha pau i hi ha alegria”.