dimarts, 10 de desembre del 2013

Advent, Una corona de llum pel Senyor que ve (II)


La segona llum és la Caritat


La caritat cal encendre-la dins del cor i després la posarem a prop del pessebre del Senyor i allí encara resplendirà molt més. La caritat és humil, no coneix l’arrogància i és silenciosa. Li agrada passar dissimulada. No es lloa a sí mateixa. La caritat és un reflex de Déu i de la seva bondat. És amb aquesta llum, encesa dins nostre, que hem de fer el camí cap a Betlem. Ens il·luminarà el camí. Quan arribem l’Infant ens somriurà.

Quantes persones que sofreixen en silenci, per tants problemes i ferides del cor, per tantes impotències i mancances! Els qui sofreixen moltes vegades no se senten i és que el dolor és tant fort que impedeix les paraules. Només les llàgrimes. La caritat és un somriure, un petit gest, una trucada inesperada o un WhatsApp... i no envejar el que no tenim. En aquest món on tantes persones no són felices perquè sempre tenen alguna cosa per a comprar! Les persones que he trobat amb més joia interior al llarg de la meva vida, no han estat precisament les més riques.

Entre els cristians d'Alemanya és costum de celebrar les misses de cada dia d’advent a la matinada, a clarejar del dia. No encenen els llums i s’hi veuen amb les llànties que porten per poder mirar el cantoral, i també amb els ciris de l’altar i amb la corona d’advent, de llum creixent. És així que se significa que l’advent és nit, i que Nadal és una aurora. Una aurora que és el mateix Crist, llum del món.

Moltes vegades m’ha passat pel cap de celebrar una missa d’advent a la matinada, seria dolcíssim cantar els cants d’advent, mentre es fa de dia i després anar a treballar. Bon camí cap a Betlem, amb la flama de la caritat encesa en els nostres cors.

*****

AVUI ENS UNIM AL DOLOR DE TOT EL MÓN PER LA MORT DE NELSON MANDELA AMB UNA GRATITUD IMMENSA PEL QUE VA FER PEL SEU POBLE I L’EXEMPLE QUE VA DONAR PER TOTA LA HUMANITAT. QUE REPOSI EN LA VERITABLE PAU, QUE ES DÉU MATEIX. ARA HA ESDEVINGUT PER SEMPRE INVICTUS.

Es per això que us convidem a escoltar la bonica música de la gran pel·lícula que porta aquest nom.