dilluns, 22 de juliol del 2013

Un estiu de lectures (III)


I arribem a la tercera entrada de les que, en el nostre blog, hem dedicat a la recomanació de llibres per l'estiu. En aquest cas són lectures:

- Per a grans i més grans


"Viure a fons", de Lluís Armengol
Editorial Claret, Col·lecció Eines, núm. 26. 128 pàgs.

El llibre és un recull d'articles que intenten ajudar-nos a ser millors, a recomençar cada dia amb aquella Esperança capaç de ressuscitar-ho tot. Ens diu que la nostra vida és una alternança de primaveres i tardors. La Bona Nova de Jesús és la que dóna sentit a la nostra vida.
Segons el jesuïta el món està ple de "llumetes" que poc a poc aniran vencent la foscor. La nostra vida se'ns fa molt difícil sinó tenim pau al cor.
Cal mantenir sempre el bon humor, ja que això demostra que és més fort que les dificultats.


"L'encontre amb Déu: experiències de vida i de pregària", de Martí Ávila

Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Col·lecció El Gra de Blat. 252 pàgines.

Comença el llibre fent unes profundes reflexions sobre la pregària. Després ens parla d'uns importants personatges Bíblics, de l'Antic i Nou Testament, del seu pelegrinatge.
Ens explica unes experiències i vivències de la trobada amb l'Altre i els altres, de la vida en majúscula i en minúscula.
És un llibre que t'ajuda a descobrir Déu, contemplant com ho han fet moltes persones al llarg de la història.


"Paraules per a moments difícils", de Josep Maria Alimbau
 Edicions STJ. 208 pàgs.

El llibre ens presenta testimonis i temes de la vida diària que ens interpel·len, que ens ajuden a sortir de nosaltres mateixos i a vèncer els nostres egoismes.
Hi trobem paraules que marquen pautes, paraules acollidores, paraules que consolen, paraules que són un estímul per continuar endavant, paraules que ensenyen a viure i a créixer com a persones. També comenta que fan falta joves de grans ideals, que donin més importància a ser que a tenir, que sàpiguen estimar de veritat.
Fa un extens comentari quan ens parla de l'avui, d'estimar, de la felicitat, de la malaltia, dels moments difícils, del sofriment.
És un llibre amè de llegir i profund en totes les seves idees.