dissabte, 20 de juliol del 2013

Les homilies de cada dia del Papa Francesc (6)


Fragments de l'homilia del papa Francesc a la Casa de Santa Marta el 7 de juliol de 2013

“Vi nou en bots nous”. “La doctrina de la llei s’enriqueix, es renova amb Jesús”. “Jesús fa noves totes les coses”.

“En la vida cristiana, també en la vida de l’Església, hi ha estructures antigues, estructures caduques: cal renovar-les! I l’Església sempre hi ha prestat atenció, en el diàleg amb les cultures... Sempre es deixa renovar segons els llocs, els temps i les persones. L’Església sempre ha fet aquesta tasca! Des del primer moment, recordem la primera lluita teològica: 'per ser cristià cal dur a terme tota la pràctica jueva, o no? No!' Van dir que no! 'Els gentils poden entrar com són: gentils... Entrar a l’Església i rebre el bateig'. Va ser una primera renovació de l’estructura...”.



“I l’Església sempre ha anat endavant així, deixant que l’Esperit renovi aquestes estructures, estructures d’esglésies. No tingueu por d’això! No tingueu por de la novetat de l’Evangeli! No tingueu por de la novetat que l’Esperit Sant actua en nosaltres! No tingueu por de la renovació de les estructures!”.

Nota: Marta Nin, la traductora de les homilies del Sant Pare per a Catalunya Religió.cat informa que, durant els mesos d'estiu no hi haurà més homilies a Santa Marta.