dijous, 10 de gener del 2013

Siguem estels els uns pels altres

L’estrella de la fe va acompanyar els mags fins a Betlem. Allí van trobar la Llum pura, que és el Crist, sota la mirada de Maria. I emprengueren el camí de retorn, però ja tot era diferent, havien conegut el Crist. Ells mateixos ara esdevenien estels que anunciarien el goig d'haver trobat a Jesús.


Al voltant del pessebre del Senyor es crea sempre una constel·lació d'estrelles, són els sants i els creients, cridats a esdevenir Llum pels altres que cerquen Déu en la nit. Quants homes i dones, il·luminats per la fe en Crist, han mostrat camins de llum pels altres... i ho han fet moltes vegades no parlant, sinó actuant; i sense pretendre res, amb senzillesa de cor, a l’estil de Maria.

Que la nostra Parròquia de Crist Rei sigui una constel·lació d'estrelles al voltant de Jesús; que els creients que aquí ens reunim per celebrar l’Eucaristia siguem capaços d'il·luminar tota nit i encendre enmig d'allò que ens envolta una flama de fe, d'esperança i de caritat.


Després de Nadal i d'Epifania siguem estels per a la ruta dels altres, en tants camins de la vida com existències hi ha. Per tal que sigui així només hi ha una condició: viure en la Llum, que és el Crist. I sense pregària no podem subsistir.

«Vosaltres resplendiu en el món com estrelles en el cel,
perquè manteniu amb fermesa la paraula de la vida» (Filipencs 2,15).


Que la bellesa de la Música de Händel, dels Royal Fireworks ens alegri i ens elevi l’esperit vers l’Infinit. Està interpretada per l’orquestra filharmònica de la ciutat de Praga.