dissabte, 8 de desembre del 2012

Primera solemnitat de l'Any Litúrgic



La bellesa de Maria, la plena de gràcia

La Solemnitat de la Immaculada Concepció de Maria Verge és la primera festa de l'any cristià. I la primera festa està dedicada a la Verge celebrada en la seva concepció immaculada. És el primer regal de Déu a la humanitat: preparar la mare del seu Fill.


Déu prepara el temple del seu Fill. I, fonamentada en la salutació de l'àngel, els creients han descobert que Maria és, des del primer moment de la seva concepció, la «plena de gràcia». Ella és la anticipadament redimida. I es converteix així en la més jove de la raça humana, la d'abans del pecat dels orígens. (Primera lectura)

Quan preguem a la Mare de Déu hem de sentir la seva mirada, en definitiva, la mirada de la innocència mateixa, la qual no pot comprendre com els homes no poden estimar Déu, el seu Creador, ni la donació del seu amor, que és el fill de les seves entranyes.

Aquesta gran festa celebrada, la primera abans que totes, ens recorda que primer sempre hi ha la iniciativa i el regal de Déu. Els dons de Déu sempre van per davant. Abans de Nadal hi ha una gràcia oculta: el destí d'una noia de Natzaret, que el Senyor va escollir per donar sang i llet al Verb de Déu encarnat. L'Església naixia amb ella, gronxada de gràcia. I la Immaculada Concepció resplendeix per la convergència de la bellesa més alta, la mateixa bellesa de Déu, que és la BELLESA DE L'AMOR.

Pregària:

«Oh Mare de Déu, a vós us encomanem tota la parròquia de Crist Rei, és la comunitat dels germans i germanes que volen estimar i fer estimar al teu Fill»