dijous, 11 d’octubre del 2012

Any de la Fe


Aquest 11 d’octubre farà els cinquanta anys de la inauguració del Concili Vaticà II i la gran processó dels gairebé tres mil bisbes de tot el món entraven en la Basílica de Sant Pere; presidia el bondadós Papa Joan XXIII. L’episcopat mundial sorprès i joiós de trobar-se en una assemblea tant gran i diversa en la professió de la mateixa fe, escoltava les paraules de la homilia del Papa: «Que s’alegri la Mare Església.» en la qual el Papa proposava un aggiornamento, una obertura al món, una estimació de l’Església per la humanitat ... al vespre d’aquell mateix dia la multitud de fidels inundaven la plaça de Sant Pere que volia agrair el Papa la convocatòria del Concili Universal. Era una nit de lluna plena i el Papa amb paraula improvisada unes paraules que sortien de la bondat del seu cor:

«La meva persona no compta per a res, és un germà que us parla, un germà que per voluntat de Nostre Senyor ha esdevingut el Pare de tots. Desitgem-nos el bé els uns dels altres, Això és el que ens volem fixar en la gran assemblea: veure el que ens uneix i deixar de banda allò que ens separa. Quan torneu a casa feu una carícia als vostres fills i digueu-los és la carícia del Papa. Potser hi haurà algunes llàgrimes a eixugar. Digueu-los paraules de confort. El Papa sempre és amb els seus fills, especialment en les hortes de tristesa i d’amargor. I animem-nos cantant, sospirant, plorant, però sempre plens de fe en el Crist que ens ajuda i ens escolta. Uneixo la meva benedicció al desig d’una bona nit. Adéu, fills meus»



Amb aquests dos primers paràgrafs comença la carta que, amb motiu de la inauguració de l'Any de la Fe, el nostre Rector, Mn. Rafael, ens ha dirigit a tots els fidels de la Parròquia i que diumenge passat ja es podia recollir. En breu la publicarem com a document adjunt en aquest blog, a l'apartat que tenim a la barra lateral esquerra.

Justament amb motiu d'aquesta celebració, us recomanem que us inscriviu a la Catequesi d’adults que, aquest any, serà extraordinària, dedicada al Credo Apostòlic.
Al cancell hi la les butlletes per a la inscripció i la programació dels temes. La primera sessió serà el dimarts dia 30, de 8 a 9 del vespre puntualment. Us esperem!