dimecres, 9 de maig del 2012

aPARAULA'm.- Pregària

Els habituals seguidors d’Internet anomenem “catosfera” al conjunt de blogs que utilitzen el català com a llengua d’expressió. Doncs bé, avui, dia 9 de maig, la catosfera està de festa. Es tracta de celebrar la cloenda de l’any de la paraula viva, que commemora el centenari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans “apadrinant” una paraula.


Aquest sentit de paraula viva, expressat pels lingüistes, fa referència a la bona salut que, sortosament -o gràcies a la feina de molts-, gaudeix el nostre idioma català a la xarxa. Els creients, quan parlem de Paraula Viva ens referim al mateix Jesucrist. Veiem el començament del preciós pròleg de l’Evangeli de sant Joan:

Al principi existia
el qui és la Paraula.
La Paraula estava amb Déu
i la Paraula era Déu.
Ell estava amb Déu al principi.
Per ell tot ha vingut a l'existència,
i res no hi ha vingut sense ell.
En ell hi havia la vida,
i la vida era la llum dels homes.
La llum resplendeix en la foscor,
i la foscor no ha pogut ofegar-la.



El blog de la nostra Parròquia també és un blog en català i, per tant, es vol unir a aquesta celebració, triant com a paraula apadrinada, el mot: PREGÀRIA.

Recordo, de petita, una de les definicions més senzilles i fàcils d'entendre que vaig aprendre: “Pregar és parlar amb Déu”. No ens oblidem, doncs, mai de parlar amb Déu, de la forma que sigui, amb pensaments durant el dia, amb pregàries apreses, amb cants, a través de la lectura... però tinguem-lo sempre present al nostre costat. Si cliqueu AQUÍ anireu a tots els articles d’aquest blog que tenen l’etiqueta “Pregària”.