dijous, 16 de juny del 2011

La Bíblia per menys de 10 Euros


El llibre més llegit, venut, imprès i traduït de tota la història de la humanitat? La Bíblia, sense cap mena de dubte.

En aquest espai ens fem ressò de l’aparició d’una nova edició de la Bíblia Catalana Interconfessional. I aquest cop es tracta d’una edició popular doncs la condició per sortir al mercat era que no tingués un preu superior als 10 euros. Difícil, però s’ha aconseguit: per 9,95 euros es pot adquirir una edició molt ben feta i acurada, amb alguns textos revisats de bell nou, amb tocs de modernitat artística. Està il•lustrada per Perico Pastor, s’ha fet un tiratge de 30.000 exemplars, i es vendrà a totes les llibreries del país.



El projecte és la plasmació de la inquietud de les tres entitats que des del principi van promoure la traducció catalana de la Bíblia interconfessional: l’Associació Bíblica de Catalunya, les Societats Bíbliques Unides i l’Editorial Claret, a les que aquest cop també s'han ajuntat el Centre de Pastoral Litúrgica i les editorials Publicacions de l’Abadia de Montserrat i La Formiga d’Or.

Rafael Argullol en la introducció diu que cal tornar a la lectura de la Bíblia per entendre el nostre art i la nostra literatura, per gaudir d’una fabulosa experiència estètica, per retornar als nostres orígens i, sobretot, per cercar de comprendre alguna cosa del que som enmig de l’oceà de preguntes que és l’existència.