diumenge, 6 de febrer del 2011

Tot repassant la història recent de Càritas a la parròquia

Quan mossèn Rafel Serra va prendre possessió de la nostra Parròquia, als pocs dies em va dir que tenia que portar el tema de Càritas Parroquial ja que les persones que ho portaven, eren un matrimoni gran i li havien dit que ho volien deixar. Com jo ja havia deixat de treballar i tenia temps lliure i ja havia col·laborat amb Càritas Interparroquial al carrer Concepció, li vaig dir que sí. En un principi era únicament el portar els comptes de la Càritas a la Parròquia que era poc temps i ajudar en el que poguessin necessitar les dues persones, la Beatriu i la Rosa que cuidaven de Càritas de Crist Rei a les dependències de Càritas Interparroquial al carrer Concepció.
Poc a poc ens varem anar involucren amb les famílies que cada 15 dies anaven a les dependències del carrer Concepció, bé a buscar aliments, bé a veure l’assistenta social la Sra. Imma que cuida d’atendre als nostres feligresos, fins que en la Assemblea Parroquial de l’any passat, es va proposar per part del mossèn de passar el servei de Càritas a les dependències de la parròquia, proposta que es va aprovar per unanimitat, sorgint ja en la mateixa assemblea bastants voluntaris per ajudar en la feina d’atendre a les persones que ho necessitessin.
D’aquesta manera el dia 24 de novembre de 2010 vàrem començar a donar el servei de Càritas als baixos de la parròquia tots els dimecres, donant aliments i atenent a les persones que ho sol·liciten. Quinzenalment, ve la Sra. Imma que aten personalment a les persones que ella ha citat o bé a les que hem donat hora nosaltres.
Actualment tenim unes 37 famílies que venen cada 15 dies a buscar aliments, d’aquestes en tenim 6 de la Parròquia de l’Assumpció que, al no tenir aquest servei, els el donem nosaltres amb un acord fet amb la Càritas  Interparroquial.
Els aliments que repartim són procedents majoritàriament de la Unió Europea, setmanalment anem al banc d’aliments de Reus i per Nadal fem una recol·lecta de productes de neteja , neteja personal i aliments al col·legis que corresponen a la nostra demarcació. Per cert, aquest any hem recollit una gran quantitat de productes tant de neteja, neteja personal com aliments, i des de aquí en nom propi i de tot el personal de Càritas els volem donar les gràcies. Igualment el dia de la Puríssima  varem fer una col·lecta especial per a Càritas que, afegint els donatius personals, es va ratllar als 5.500 euros.
Voldria per acabar, agrair el recolzament que en tot moment tenim per part de mossèn Rafael, de la Imma i de les persones que cada dimecres i quan les necessitem ens venen a ajudar en la feina que de bon grat fem per aquelles persones que demanen la nostra ajuda.