dijous, 21 d’octubre del 2010

La catequesi i la formació per a adults, un dels eixos del curs pastoral

La catequesi que ofereix la comunitat de Crist Rei abastarà aquest nou curs pastoral totes les franges d’edat. Ja sabem que transmetre la Bona Nova de Jesús, transmetre la fe, és missió primigènia de l’Església, i nosaltres l’hem de dur a terme de la millor manera possible.

Pel que fa a l’oferta adreçada a qui ja ha tombat la franja de la joventut, la parròquia, junt amb la catequesi ofereix també una formació -més o menys ordenada- dirigida essencialment a les persones adultes. No es tracta tant de descobrir el missatge salvador del Crist, sinó d’anar aprofundint en aquest missatge que, a cada dia, se’ns revela com a nou i engrescador.

Sota el fil conductor d’aquest curs, que serà l’evangeli de Marc, hi haurà unes sessions regulars de catequesi pròpiament dita i diverses convocatòries d’experiència espiritual, amb recessos, meditacions i trobades litúrgiques. A tot això hi afegirem noves xerrades del cicle de diàleg Fe-Cultura que ja vam encetar el curs passat.

Tot plegat s’encetà el darrer dilluns de setembre, a 2/4 de 9 del vespre amb la primera sessió de la catequesi d’adults, que va anar a càrrec de Mn. Rafael, i que durant tot el curs resseguirà pas a pas l’evangeli més antic de tots, el de Marc. La propera sessió serà el proper dia 25 i anirà a càrrec de Miquel Marimon.

Amb el Regne de Déu passa com quan es sembra la llavor a terra: Sense que qui ho ha sembrat ho sàpiga, la terra, tota sola, dóna fruit: primer brins, després espigues, i finalment bla granat dins les espigues. (Mc 4, 28).