dijous, 1 de juliol del 2010

Temps per a descansar

Ja estem a l’estiu! Una estació de l’any que a tots ens agrada i alegra. Gaudim de llargues hores de sol que ens il·lumina i escalfa. A les nits podem contemplar el cel atapeït d’aquests petits llumeners, que veuen les nostres pupil·les, i ens apropen a l’Infinit.
Ara cal descansar i relaxar-nos, és el moment idoni de canviar el ritme, massa accelerat, de la nostra vida i asserenar el nostre esperit.
L’estiu serà molt diferent per a alguns de nosaltres. Hi haurà qui podrà viatjar, conèixer noves cultures i noves persones, visitar monuments, museus, catedrals, on admirant la mà de l’home, també els portarà a pensar en el Déu Creador que ha donat una intel·ligència prodigiosa a la persona. D’altres admiraran l’horitzó del mar blau i escoltant la remor de les suaus onades també s’aproparan a Déu.
Aquells que vagin a la muntanya podran contemplar la verdor amb un colorit tant diferent dels arbres, els pins, els desmais, les pollancres, els arbustos... escoltar el suau soroll del rierol que s’escola muntanya avall, el xiuxiueig dels ocells que de matinada ja els despertaran, també hi sabran trobar a Déu.
Però hi haurà qui passarà el temps al llit, en una cadira de rodes o amb unes crosses. Malgrat aquestes limitacions, també han de descobrir aquest Déu entranyable que ens estima i sempre vetlla per nosaltres.
Així, enmig d’aquest divers ventall de possibilitats, aprofitem el temps per dedicar més estones a la pregària, al silenci a la reflexió, a la lectura... tot ens ajudarà a canviar les nostres actituds, algunes negatives i esponjar el nostre cor per saber estimar i mirar amb ulls d’amor i comprensió a tothom. Deixem-nos portar per la força de l’Esperit, el seu alè ens ajudarà a tenir les oïdes ben obertes per escoltar-lo i seguir escampant la Bona Nova que el Mestre ens ensenyà.

Ànim! Visquem aquest estiu amb joia, il·lusió, entusiasme, serenor, alegria, allà on estem, encara que sigui per alguns un llit i tinguin el cos adolorit per tant sofriment.