dimarts, 25 de maig del 2010

Pentecosta

Durant cinquanta dies hem celebrat la joia de la Pasqua. Ara, el diumenge 23 de maig, amb la Festa de Pentecosta, que és la plenitud de la Pasqua, clourem el temps litúrgic central.
Pentecosta...!
Es trobaven reunits aquells homes porucs i poc decidits, una mica marcats per tots els esdeveniments passats, quan “de sobte, com si es girés una ventada impetuosa, se sentí del cel una remor que omplí tota la casa on es trobaven asseguts. Tots van quedar plens de l’Esperit Sant” (Ac 2, 2.4a). Així, gràcies a aquesta força, les seves vides varen canviar, doncs els donà coratge per ser testimonis del Crist davant la gent i les autoritats. A partir d’aquest fet, hi va haver una renovació en ells, parlaven llengües noves i no tenien por de parlar de Jesús amb una gran valentia.
Els Apòstols, gràcies a la força de L’Esperit Sant, foren capaços d’escampar obertament el missatge que el Senyor els havia transmès.
Nosaltres també hem rebut l’Esperit Sant, primer en el Baptisme, després en la Confirmació, l’Eucaristia i els altres Sagraments. Aquesta presència reafirma la nostra fe i ens dóna forces per viure seguint les petjades del Mestre, per viure en un nou estil de vida, a tenir les oïdes obertes per escoltar i el cor esponjat per anunciar la Bona Nova sense por a fer el ridícul, a ser valents per anar estenent el Regne de Déu. Ens envia constantment el seu Alè per saber estimar, perdonar, comprendre, respectar, ajudar els altres...
Visquem, doncs, amb joia la Festa de la Pentecosta, agraint al Senyor aquest gran “Alè” que ens ha estat donat.