dimecres, 21 d’abril del 2010

No Judiquem El Tot Per Una Part

L’Any Sacerdotal ha esdevingut un any de dolor per l’Església Catòlica. La situació és d’una crisi gravíssima i molt dolorosa. L’Església sofreix a tot el món. I just perquè l’estimem sofrim amb ella. Amb un estat tant dolorós com si ja no poguéssim cantar els himnes d’alegria. Velles històries surten a la llum pública de fets i d’actituds execrables que avergonyeix de posar-hi nom.

Hom no sap on arriba l’objectivitat de les acusacions i l’orquestració dels mitjans de comunicació que sembla moltes vegades que volen denigrar i destruir tot allò que porti el nom de cristià. I certament judiquen el tot per una part. Sempre serà veritat que el crim d’algun membre de la institució no posa en entredit a la institució a sí mateixa. Com si diguéssim, cosa falsa, perquè hi ha polítics corruptes tots els polítics són corruptes. Tot i així serà sempre veritat la paraula de Jesús: «ai del qui escandalitza un d’aquests petits que creuen en mi, més li valdria que li pengessin una mola de molí i l’enfonsessin al mar» (Mt 18,6).

Planyeu els pastors de l’Església, però planyeu sobretot els clergues de les nostres parròquies que han de viure amb aquest escenari. Molts són uns herois que donen la vida per moltes causes. I alguns són sants que només Déu sap. I els altres són homes honrats que mantenen el culte i la catequesi en esglésies sense joventut. Són fidels. I experimenten la pobresa del viure i la incomprensió del món. I així coronen el seu Getsemaní. I quan moren són plorats per pocs. De vegades, per ningú. Però tenen a Déu per plenitud i únic guardó.

Són temps de molta pregària, de molta penitència, de la gran purificació com la «plata al gresol». L’únic que resplendeix en l’Església és la lluminària del Ciri Pasqual. Llum pura del Senyor Vivent i gloriós. Llum radiant. En l’Església tot té revers. En Crist no hi ha revers. Es llum i plenitud per totes bandes.

A despit de tot, que tinguem una joiosa cinquantena pasqual. La nostra alegria ningú no ens la prendrà.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No girem les coses, poca gent, els anticlericals de sempre, estan criticant que hi hagi abusadors sexuals a l'Església, per desgràcia això és un fet comú al nostre món, el problema a sigut l'encobriment culpable, la traïció a l'evangeli pel "bé" de la institució, la protecció del fort en detriment del feble, la poca humanitat que han mostrat molts bisbes i cardenals, això és l'escàndol!!!!!