dissabte, 27 de març del 2010

Quaresma a la Parròquia

Moltes i diverses són les activitats que la nostra Parròquia ha dut a terme, o en les que ha participat durant el temps de Quaresma que hem passat:

Via Crucis de Joves.
Organitzat per l´Arxiprestat de Reus, els joves de confirmació de les diverses parròquies, amb els seus catequistes, van participar en un Via Crucis glossat en 10 estacions i que va tenir lloc a la Capella de les Germanetes dels Pobres. Cada estació era introduïda per Mn. Enric Mateu i seguida de la reflexió-pregària feta per un jove.
Amb respecte, devoció i silenci, acompanyat per cants, van seguir el camí de Crist fins a la creu tot recordant la condemna, les caigudes, la crucifixió, la donació que Jesús fa de la seva mare a la Humanitat i la seva Mort, preludi de Nova Vida.
Un cop acabat, una de les germanetes va adreçar unes paraules als joves, que van participar d’un petit refrigeri.

Trobada de nens i nenes de 1ª Comunió de les parròquies de Reus.
Amb el lema “Sí, a Crist”, 150 nens i nenes de la nostra parròquia (amb les seves catequistes) es van aplegar al pati del Col·legi claretià de Maria Immaculada, portant cadascú una “xapa” amb la inscripció. “Sí, Jesús”. Al llarg de tot el matí, els infants van representar alguns dels molts personatges que en la seva vida han donat el sí a Déu: Moisès, els Profetes, els Apòstols, Sant Fructuós, Santa Teresa de Jesús, la pastoreta Isabel Basora, Santa Maria Rosa Molas, la mare Teresa de Calcuta…
Els infants van gaudir molt, tot representant els personatges, així com amb els jocs, balls i cants que van acompanyar la Trobada.

Catequesi d’adults sobre el Parenostre.
Cada dimecres de Quaresma ha tingut lloc -com a novetat d’aquest any- una breu reflexió sobre bre la Pregària del Parenostre, a càrrec dels mossèns de la Parròquia. Déu és Pare i és nostre, és el nostre Pare que ens estima, el Regne de Déu no és com els regnes dels homes i la nostra voluntat, sovint, no és la de Déu. Les xerrades van anar il·lustrades d´enriquidores reflexions sobre el concepte que de Pare, de Regne i de fer la Voluntat, tenim les persones.